Ovo je u pravom smislu reči najnoviji projekt Vorwerk firme koji je koncipiran na najvisočijim internacionalnim standardima firme „Vorwerk & Sohn Gruppe“ koji će permanentno i dalje biti usavršavan. Fabrika u Srbiji će obuhvatati jedan poizvodni pogon i jedan Kontrolni centar za kontrolu kvaliteta. U startu će biti zaposleno 1000 radnika a u vremenskom intervalu od pet godina u više etapa ce doci do permanentnog rasta našeg pogona.

Pored direktno zaposlenih u proizvodnji, profitiraće čitav region kroz veliki broj indirektno zaposlenih firmi što se odnosi uglavnom na firme koje već egzistiraju u regionu. Planirano je i otvaranje drugih firmi koje su sada saradnici naše grupacije i koje će u što skorijem periodu otvoriti svoje pogone i predstavništva u regionu. Na taj način se – kako kaze Dr. Moeller – otvaraju enormni privredni potecijali za region Čačak.

Sa otvaranjem nove filijale firme „Vorwerk & Sohn“ već je u konceptu planirano i tehničko usavršavanje i školovanje novih saradnika. Dalje produbljivanje saradnje Nemačke i Srpske privredne komore i mogućnost uvodjenja takozvanog „dualnog obrazovanja“ biće velika mogucnost za mlade ljude iz regiona Čačka i Srbije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *