Svečani pocetak gradjevinskih radova u Čačku-Srbija:  25. jula 2018 održana je svečana ceremonija sa polaganjem kamena temeljca za novu prozvodnu filijalu nemačke fabrike „Vorwerk & Sohn“  iz Wuppertala. Mnogobrojni gosti iz političke, diplomatske i privredne elite iz Srbije kao i predstavnici internacionalne grupacije firme  „Vorwerk & Sohn“ su 25.07.2018 svečano proslavili početak radova na izgradnji nove fabrike.

Zajednički sa predsednikom Srbije-Aleksandrom Vucićem, generalni direktor firme „Vorwerk & Sohn“ Dr. Juergen Moeller, simbolično pred početak radova novog pogona u njegove temelje postavio je  jednu vremensku kapsulu. U njoj se nalazi jedno pismo od firme „Vorwerk & Sohn“ koje sadrži i treba da sačuva duh vremena za buduće generacije. Ne radi se pri tome samo o danu svečane ceremonije, vec mnogo vise o pravim vrednostima generacijama poznate fabrike sa dubokom tradicijom i njenim stremljenjima da u budućnosti uz ovaj novi proizvodni centar  nastupi prosperitet za sve koji su uključeni u ovaj moderni projekat.

Prilikom svog uvodnog govora Gospodin Peter Coellen-direktor fabričke grupacije „Vorwerk & Sohn“ naglasio je takodje i na mnogobrojne slične ceremonije povodom ranijih otvaranja novih proizvodnih pogona, ali je dogadjaj od 25.7.2018 u Čačku sve ranije zasenio. On je vrlo brzo i efizijentno stekao kroz kontakt sa svojim domaćinima jako pozitivno iskustvo koje bi svaki Investitor mogao samo poželeti što je uticalo na brzo sticanje sigurnog poverenja. „Vorwerk & Sohn“ grupa je jedna tradicionalna kompanija čiji su glavni atributi Stabilitet, Kontinuitet, kao i prilagodjavanje novim privrednim tokovima i saradnji. To mi daje snagu da  i u ovim teškim vremenima koja pogadjaju autoindustriju – gde se u zadnje vreme više stvari promenilo nego u zadnjih 30-40 godina možemo da ovde u Srbiji sa uspehom  startujemo. Jedno veliko iznenadjenje lično za mene je bilo da sam prilazeći novom fabričkom kompleksu prošao ulicom koja nosi moje ime. To je za našu firmu i našu snažnu investiciju lično  velika počast ali istovremeno i obaveza u tom smislu da mi kroz nasu investiciju i zalaganje želimo jednu dobru, uspešnu i dugoročno srećnu buducnost za više od 1000 naših saradnika.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *